English version
Oktober
Nieuwsflits
alt text
Wat jij kunt doen aan je pensioen?!

Daar gaat het over tijdens de Pensioen3Daagse van 7, 8 en 9 november. Pensioen3Daagse? Dat is een landelijk initiatief om je bewuster te maken van je pensioen. Met hulp van Wijzer in Geldzaken. Is dat nodig? Ja, want 80% van de Nederlanders vindt bij de start van een baan andere arbeidsvoorwaarden belangrijker dan pensioen. Maar pensioen is wel de duurste arbeidsvoorwaarde! Werk je 5 dagen per week? Dan werk je 1 volledige dag per week voor je pensioen.

Lees meer
Snel inzicht in je pensioen?

Je hoeft er niet veel voor te doen. Kijk zelf in je eigen portaal op onze website. Ben je niet zo’n ‘doe-het-zelver’? Schrijf je dan in voor het webinar ‘Inzicht in je Pensioen’. In 40 minuten krijg je een compleet overzicht van je pensioen en waar je op moet letten.

Lees meer
Hoe gaan we om met de hoge dekkingsgraad?

De beleidsdekkingsgraad is van 1 januari 2023 tot 30 september 2023 gestegen van 108% naar 123%. Dit betekent dat we voldoende geld in kas hebben voor je toekomstige pensioenuitkering. En daarnaast voor de pensioenen die we nu al uitkeren. Bovendien hebben we voldoende geld in kas om tegenvallers op te vangen. 

Lees meer
alt text
Dekkingsgraden per 30 september 2023 zijn bekend

De dekkingsgraden van ING CDC Pensioenfonds per 30 september 2023 zijn bekend. De dekkingsgraad is 139% en de beleidsdekkingsgraad is 129%.

Lees meer