English version
Maart
Nieuwsflits
alt text
Een goed geregeld pensioen zorgt voor rust

Stephanie Lapar, customer loyalty member: “Misschien wil ik wel stoppen als ik 60 ben. En dan is dat ineens best dichtbij. Ik heb 2 kinderen. En als die straks kinderen hebben en ik met pensioen ben, wil ik daar ook lekker van genieten."

Lees meer
Kom jij in aanmerking om eerder te stoppen met werken?

ING biedt je de mogelijkheid gebruik te maken van de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU). Je ontvangt dan eenmalig een bruto uitkering van ING op je rekening. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Lees meer
Op weg naar het nieuwe pensioenstelsel

Werkgevers, werknemers en de overheid hebben afspraken gemaakt over de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. Bekijk de tijdslijn in stappen.

Lees meer
Jouw pensioen en de crisis in Europa

ING CDC Pensioenfonds volgt de ontwikkelingen in de wereld en de financiële markten op de voet. Zo werd de wereld in het eerste kwartaal opgeschrikt door de inval van Rusland in Oekraïne. Wat betekent dit voor jouw pensioen?

Lees meer
Persoonlijke begeleiding maakt communicatie compleet

Wat leeft er onder (oud) medewerkers en gepensioneerden van ING? Het fonds heeft onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid en deelt de uitkomsten met jou. Wat gaat er goed en wat kan beter?

Lees meer
alt text
Bijsparen voor een hogere pensioenuitkering

In 2020, 2021 en 2022 is de opbouw van je pensioen verlaagd. Dit heeft invloed op het bedrag dat je uiteindelijk bruto gaat ontvangen als je met pensioen gaat. Het fonds kan het tekort helaas niet aanvullen. Zelf bijsparen is een goed alternatief.

Lees meer