English version
December
Nieuwsflits
alt text
Het is mooi dat we volgend jaar volledig gaan opbouwen

André Hollenkamp, voorzitter ING CDC Pensioenfonds: ‘Eigenlijk wordt dit wel een positief gesprek,’ lacht Andre, terwijl hij een slok van zijn koffie neemt. De afgelopen jaren hebben we wat minder kunnen opbouwen, omdat de vaste premie onvoldoende was om de opbouw volledig te financieren. Maar omdat de rente gestegen is, mogen we komend jaar weer maximaal pensioen gaan opbouwen.”

Lees meer
Wanneer kun je ‘bedrag ineens’ opnemen?

Word jij 67 jaar tussen 1 juli en 1 oktober 2023? Houd er dan rekening mee dat je de ‘pensioenbrief’ later gaat ontvangen. Dat komt omdat de invoering van de nieuwe pensioenkeuze ‘bedrag ineens’ naar verwachting opnieuw wordt uitgesteld. 

Lees meer
Hoe meld ik mijn partner en kinderen aan?

Je gaat trouwen, je partner registreren of ongehuwd samenwonen. Mogelijk komen er kinderen. Een spannende, nieuwe fase breekt aan waarin er van alles op je afkomt. Sta dan ook even stil bij je pensioen. Want niet alles is automatisch voor je geregeld.

Lees meer
We zijn aardig pensioen- en keuzebewust

Weet jij hoeveel pensioen je later gaat ontvangen? Wanneer je in actie moet komen voor je pensioen? En welke keuzes je kunt maken? Het klanttevredenheidsonderzoek 2022 laat mooie scores zien naast ruimte voor verbetering.

Lees meer
Indexatie is zeker, percentage volgt nog

Om de prijsinflatie bij te benen is het van belang dat je pensioen meestijgt. Dat is het geval over het jaar 2022. Het definitieve percentage communiceren we begin januari.

Lees meer
alt text
Checklist pensioen als je uit dienst gaat

Stop je met werken bij ING voordat je met pensioen gaat? Dat heeft impact op je pensioen. Zorg dat je op tijd weet hoe je ervoor staat en welke pensioenzaken je voor je vertrek moet regelen. Dat kan online en op welk gewenst moment dat jou uitkomt.

Lees meer